Takler Kúria

Árkategória 20000 – 30000 Ft
Szállás típusa Szállodák
Ellátás Félpanzió, Reggeli, Teljes ellátás
Rendezvény terem kapacitása 120 fő
Internet Wifi
Wellness Igen
Megye Tolna megye
Város Szekszárd
Szépkártya elfogadás K&H, MKB, OTP
Kategória:

Leírás

A Takler családot a történelem vihara sodorta erre a vidékre, az Alföld és a Dunántúli dombság találkozásához, a Sárköz ősi szőlőhegyére, a Decsi szőlőhegyre. Az 1927-ben épült tanya 24 évig romosan állt várva, hogy valamikor visszakapja egykori jellegét, míg nem 2002-ben visszakapta és egyben megalapozta a Takler Borbirtok épülését, szépülését. Jelenleg családunk lakrészeként funkcionál.

2003-ban hozzáépült a máig szőlőfeldolgozóként működő épületrész, 2007-ben pedig a befejező szárny a palackozóval, irodaszinttel, kóstolóteremmel és a máig Panzióként működő szobákkal. 2012-ben megvásároltuk az 1892-ben épült szomszéd tanyát, amelyet Fecsketanyának neveztünk el. E jellegzetes verandás épület visszavisz bennünket a 19. századi Sárköz életébe. Eredeti stílusában építettük újjá, hogy tájházként őrizze a régmúlt idők emlékét a jövőnek.

Nagy álmunk vált valóra, amikor 2015 tavaszán megnyithattuk a Takler Kúriát. A múlt századelő tisztelete, igényessége, részletgazdagsága egyesül a mai kor adta lehetőségekkel eme pompázatos épületben, amely kiváló adottságai révén pazar kilátást biztosít az előttünk elterülő Sárköz színpompás vidékére.

A klasszikus, nemesi vonalak csodálatos összhangot teremtenek a tekintélyt és büszkeséget mutató rusztikus jegyekkel, beleértve a gótikát is, amely éttermünk fő stílusjegye. Tágas terek, egyedi gyártású burkolatok és az igényes berendezés teszik igazán meghitté e házat, amely javarészt Hoffer Ottó ötleteit, igényességét dicsérik.

A szobák egyedi berendezésénél az évek óta gyűjtögetett öreg ágyvégek adták meg az alaphangot, amelyeket újjávarázsoltunk, hogy hosszú időn keresztül gyönyörködhessünk bennük. Minden szoba egy-egy emblematikus borunkról kapta a nevét, és a már ismert címkék alapján a színvilág egyedi jelleggel mindenhol visszaköszön.

Minden szobánk légkondicionált, vendégeink kényelmes alvásáról minőségi – 23 cm magas CARDO matracaink gondoskodnak. A nemrég átadott wellness részben szintén minden apró elem illeszkedik a már meglévő épületek hangulatához.

Panziónk szobái egy kicsit modernebb stílussal, de ugyanolyan kényelemmel várják kedves Vendégeit. Engedje át magát eme arisztokratikus hangulatnak és a vidék romantikájának!

A Takler Kúria éttermének filozófiája is követi a hagyományokat, a régmúlt kiemelkedő gasztronómiai értékeinek megőrzése és olykor egyfajta újragondolása találkozik itt. Szezonális jelleggel változó ételkínálatunk magyaros alapokra épül, nem túlgondolt, ugyanakkor kellően kreatív és házias.

Kúriánkban az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:
-Komplex wellness részleg: 55 négyzetméteres medencével, süllyesztett Jacuzzikkal, három szaunával, beltéri, valamint teraszos pihenőtérrel, bárral, gőzkabinnal, sószobával és masszázs lehetőséggel.
-Primarius Étterem: 120 fő befogadására képes éttermünk a nyári szezonban mediterrán stílusú Átrium kerthelyiségünnkel is kibővül, melyben további 100 főt tudunk vendégül látni. Éttermünk A’la Carte, nem csak szállóvendégeinknek elérhető.
-Minden nap szervezünk pincetúrával egybekötött borkóstolókat, de utóbbi szolgáltatásunkat asztalnál is igényelhetik vendégeink.
-Négy különtermünkben vállaljuk céges vagy családi rendezvények lebonyolítását is, legnépszerűbb ezek közül a saját mellékhelyiségekkel és terasszal rendelkező különálló épületünk, mely a Böllértanya nevet viseli.
-Programajánlatunkban szerepel a terepjárós dűlőtúra is, melyet külsős partnerünk szervez.

Elérhetőség:

Web: www.taklerkuria.hu 

Tel: +36 20 429 2430

Cím: Szekszárd, Decsi Szőlőhegy 1799 hrsz.

NTAK reg.szám: PA19001864

Takler Kúria - ajánlatkérés

pl.: +3630/123-4567

További információk

Árkategória

20000 – 30000 Ft

Szállás típusa

Szállodák

Ellátás

Félpanzió, Reggeli, Teljes ellátás

Rendezvény terem kapacitása

120 fő

Internet

Wifi

Wellness

Igen

Megye választás

Tolna megye

Város

Szekszárd

Szépkártya elfogadás

K&H, MKB, OTP

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Takler Kúria” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük